template

WELCOME NOTE

28 January, 2017

Ehemm

So lamaaaa tak update belog huh...
Just wanna say hi all...
Al maklumlah, busy mengalahkan encik menteri.
Malas nak bukak belog sennanye. Sebab kena bukak laptop. 
Handset jemmkereng....
So, kalau nak tahu perkembangan kite, roger2 google plus je lahh...
Adioss!!

6 comments:

Azu said...

Assalamualaikum kak,saya dapat tamhidi pergigian, saya nak tanya pasal bayaran boleh? 😊

salwa syafiqah said...

Wsalam @azu.
Bayaran yuran ke? Huhu. Dah lama sangat dah tinggal tamhidi. Rasanya yuran dia ratus2 je. Exact value xingat. Sbb kitorg dapat biasiswa ipta rm1250 per semester masa tu. Gudlak azu!! Kalau nak tanya apa2 lagi Tanya.hihi

Izzatul Athirah said...

Salam kak dalam umur berapa budak degree dentist habis belajar and lepas habis belajar apa haluannya? Kalau time degree nak balik hari boleh ke and tak duduk kat kolej kediaman dia?

salwa syafiqah said...

Waalaikumusalam dik. Degree dental USIM 5 tahun. Kalau ikutkan umur 24 final year la.25 grad. Boleh je nak berulang dari rumah. Nanti xpayah apply utk kolej kediaman. Tapi believe me, dental student life is really hectic. Tinggal masuk klinikal year, tahun 3,4,5 boleh kurus sekeping. Kalau rumah jauh memang penat nak ulang alik dik.

Lepas grad nanti dapat posting mana2 hospital or klinik kerajaan lah. tapi skrg dia dah buat sistem contract. Kalau xperform, x competent enough mungkin susah nak kerja.
Hee~
Btw, Salam perkenalan @izzatul athirah 😊

Izzatul Athirah said...

Ooh kalau contract tu mcm mana ya kak? Terima kasih sbb menjawab.Ooh, kalau yg utk kolej kediaman kena bayar every month ke?

salwa syafiqah said...

Kolej kediaman tu biasanya bayaran dah include dalam yuran satu sem. Tapi kalau xnak stay kat kolej kediaman Kira yuran tu akn ditolak la. Tapi proses dia kite xsure pulak.

Utk contract kerja tu pun kite xsure sangat. Kira macam dalam setahun kita kerja, tapi kita akan dimonitor. Kita perform well ke Tak? Kalau x. Kontrak ditamatkan. So kita kena apply kerja lagi lah. Tp proses dia xsure jugak. Huhu...